ETEN, FOOD, RECEPT, RECIPE

#dadel-kokostruffels met #chili

Dadel-kokostruffels I

Chocolade. Het liefst ga ik voor de donkerste chocoladerepen, maar ik moet zeggen dat ik ook niet direct hard wegren voor melkchocolade zonder flavonoïden. Na een week melkchocolade gegeten te hebben naar de hoeveelheden van de Gilmore Girls, werd ik een paar dagen terug wakker met het idee om heerlijke truffels te maken die ook goede voedingsstoffen verschaffen aan mijn lichaam ⇔ geest. Daar stond ik dan eindelijk in mijn keuken ongebruikelijke truffels te maken voor bij de koffie, waarmee ik zogenaamd weer gestopt ben, en ik moest aan Juliette Binoche denken die wat chilipoeder strooide over de warme chocolademelk van Judi Dench. En zo kregen ook de dadel-kokostruffels in de maak door ‘M’ vanzelf wat rode pit.

#johnnydeppthisisyourfavorite


i n g r e d i ë n t e n


(voor ongeveer 20 truffels)

voor de truffelvulling

12 medjouldadels

5 el gedroogde kokossnippers

4 tl kokosolie (extra vierge)

5 tl cacaopoeder (mag ook rauw)

½ tl vanille-extract

½ tl kaneelpoeder

½ tl – 1 tl chilipoeder (naar smaak)

snufje fijn zeezout

voor de truffeljasjes

½ kopje kokosrasp

en/of

½ kopje cacaopoeder

Voor dit simpele recept heb je een krachtige blender of keukenmachine nodig.


d a d e l – k o k o s t r u f f e l s  m e t  c h i l i


Ж Snijd de dadels in kleine stukjes en mix ze met alle ingrediënten voor de truffelvulling in de blender tot een mooie pasta met kleine stukjes kokossnippers ontstaat. Zelfs met een professionele blender zul je af en toe moeten stoppen met mixen en even moeten roeren om tot een egale truffelvulling te komen. ­­­­

Ж Zet het mengsel een half uur in de koelkast, zodat het makkelijker wordt om balletjes te kneden. Kneed met je handen ongeveer 20 balletjes; gebruik een volle theelepel truffelvulling per keer.

Ж Rol de balletjes in kokosrasp en/of in cacaopoeder op een bord en zet de dadel-kokostruffels met chili nog een half uur in de koelkast voor je ze serveert.

Dadel-kokostruffels II

#sunnysunday #zelijkennetbitterballenvindjeniet,

φauline

 

­­­