ART, ILLUSTRATIE, ILLUSTRATION, KUNST, PROJECT

3 koffie en 1 cappuccino

If your heart tells you to, then who are you to question it?

           S h i n e

– Birdy

Je zou bijna denken dat een drukke dag in het onderwijs, gevolgd door een fatsoenlijke cardiotraining, gapend zou eindigen op de goedkoopste Ikeabank ooit die ik nog altijd moet vervangen. Niets is minder waar als Pauline 3 koffie en 1 cappuccino drinkt, nadat ze zich eigenlijk weer had voorgenomen om te stoppen met koffie. De afgelopen dagen had ik me ook voorgenomen om mijn voornemens voor dit nieuwe jaar onder woorden te brengen. Mijn vader herinnerde me er vorige week aan dat het Chinese jaar van het varken eindelijk weer in zicht was en dat het ‘mijn’ jaar zou worden. Het astrologieboekje dat ik van een vriendinnetje uit de brugklas kreeg –  in de periode waarin ik nog dacht dat astrologie een soort van psychologie was – stopt helaas na een voorspelling voor het jaar 2007, waardoor ik nu alweer ongeveer 12 jaar zelf moet verzinnen wat er in mijn jaar gebeuren zal. Na het einde van 2018, weet ik sowieso dat het goed zou zijn om minder pepernoten te eten, dat het altijd beter is om meer te lachen en dat het het best is om die bank eens weg te gooien. Voor het begin van 2019 hoop ik twee creatieve plannen, die eigenlijk al een tijd in mijn geest dwaalden, richting te geven voor de volgende maanden. En te schitteren als een varken.

FLOW calendar.jpg

Een schitterend jaar,

φauline